De 5 bedste actionkameraer til at fange dine adrenalinfyldte øjeblikke

21. oktober 2021

Når du nyder spændingen ved et adrenalinrusende eventyr, har du brug for et kamera, der kan følge med dig, og actionkameraer er designet til at gøre netop det. De optager billeder og video i næsten alle omgivelser fra sneklædte bjergtoppe til ujævnt klippeterræn og endda under vandet. Takket være deres robuste konstruktion er de svære at ødelægge – og da de har billedstabilisering om bord, vil du heller ikke stå tilbage med rystede, ubrugelige optagelser.

Actionkameraer optager levende video, er kompakte og nemme at rejse med, har masser af monteringsmuligheder, giver lang batterilevetid og har softwareoplevelser, der er intuitive og nemme at bruge. På den måde kan du bruge mindre tid på at overføre og redigere optagelser og mere tid på at planlægge dit næste eventyr.

Sådan valgte vi

Vi har evalueret de nyeste actionkameraer. For at skille de bedste fra de andre har vi gennemgået 15 modeller ved at sammenligne deres specifikationer og funktioner og ved at læse forbruger- og redaktionelle anmeldelser af dem. Vores valg kan modstå fald, spild, nedsænkning og overleve elementerne, herunder støv og snavs, sne og regn.

Bedste actionkameraer

Husk også at tjekke vores anmeldelser af vandtætte kameraer, som er bedre egnet til stillbilleder, samt vores anmeldelser af 360 kameraer og wearable kameraer. Endelig vil alle actionkameraer i denne guide kræve et microSD-kort til at gemme indhold, så sørg for at budgettere med et. Hvis du har planer om at optage 4K-video, skal du købe et microSD-kort med mindst 64 GB lagerplads eller (helst) mere.

GoPro HERO9 Black actionkamera

Bedst samlet ▪ GoPro ▪ køb nu

Bedste samlet set - GoPro HERO9 Black Action Camera

Fordele

 • Frontvendt skærm
 • Videokvaliteten er mere detaljeret end konkurrenterne

Ulemper

 • Prissommere end sin forgænger

Vigtige specifikationer

 • 5K-videooptagelse ved 30 fps, 4K-videooptagelse ved 60 fps, 2,7K-videooptagelse ved 120 fps, 1080p-videooptagelse ved 240 fps
 • 20 MP stillbilleder, valgfri optagelse i RAW-format, 30 fps bursts
 • Vandtæt op til 33 fod uden kabinet
 • Stereolyd, 3,5-millimeter lydmikrofonindgang sælges separat

GoPro’s HERO9 Black er det bedste actionkamera, der er værd at være opmærksom på i dag. Det har et slankt, men robust design, en intuitiv touchscreen-grænseflade, en praktisk frontvendt fuldfarvedisplay, og vigtigst af alt leverer det en fantastisk video- og fotokvalitet. Det leveres med det bedste udvalg af monteringer og tilbehør i branchen og er vandtæt op til 33 fod.

Når det kommer til actionkameraer, er HERO9 Black virkelig uovertruffen. Enheden har en forbedret 23,6 MP-sensor (dens forgænger havde en 12 MP-sensor), som gør det muligt at optage 5,3K-video (5.120 x 2.880 pixels) med 30 fps, når de fleste andre actionkameraer optager med en 4K-opløsning på 3.840 x 2.160 pixels.

Denne højere opløsning giver mere detaljerede og levende optagelser og giver dig ekstra spillerum til at beskære og bedre indramme dine optagelser under redigeringsprocessen. Det gør det også meget nemmere at tage stillbilleder fra videoen.

Kameraet har branchens førende, gimbal-lignende digitale billedstabiliseringsteknologi om bord. Det gør det muligt for HERO9 Black at optage utroligt indhold, der er i en liga for sig selv, når det gælder smidighed.

Enhedens muligheder for stillbilleder omfatter evnen til at optage bursts på 30 billeder samt en dedikeret tilstand med stort dynamisk område. Avancerede fotografer vil sætte pris på muligheden for at gemme billeder i RAW-format til dybdegående redigering på skrivebordet.

Andre højdepunkter ved kameraet omfatter muligheden for at styre det med stemmekommandoer, indbygget GPS og et batteri, der kan udskiftes af brugeren. På grund af det store batteri er GoPro en smule tungere end andre actionkameraer, hvilket er omtrent den eneste fejl, som kameraet har.

GoPro HERO8 Black actionkamera

Bedste værdi ▪ GoPro ▪ køb nu

Bedste værdi - GoPro HERO8 Black Action Camera

Fordele

 • Stellar stabilisering
 • Skarp videokvalitet

Ulemper

 • Fast objektiv
 • Batterilevetiden kunne være bedre

Vigtige specifikationer

 • 4K-videooptagelse ved 60 fps, 2,7K-videooptagelse ved 120 fps, 1080p-videooptagelse ved 240 fps
 • 12 MP stillbilleder, valgfri optagelse i RAW-format, 30 fps bursts
 • Vandtæt op til 33 fod uden hus
 • Stereolyd, 3,5-millimeter lydmikrofonindgang sælges separat

Hvis GoPro HERO9 Black er for langt uden for dit budget, anbefaler vi, at du vælger forgængeren HERO8 Black. Dens billed- og videokvalitet, stabilisering og overordnede design er ret ens. Det, der adskiller sig, er, at HERO9 er større (mest fordi den har et større batteri med 40 % større kapacitet), HERO8’s frontlinsedæksel kan ikke fjernes, og den kan ikke optage i 5K.

Denne her kan optage 12MP stillbilleder, der er meget detaljerede med et velafbalanceret dynamisk område. Den optager fede slowmotion-videoer, time-lapses og har praktisk stemmestyring til de tilfælde, hvor du ikke kan bruge touchskærmen. Apropos skærme, så mangler denne også en farveskærm på forsiden ligesom HERO9, hvilket er praktisk til selfies og indramning af billeder.

Der er stadig meget at elske ved GoPro HERO8 Black, dens optagelser er skarpe og glatte, den er meget holdbar og vandtæt, og softwareoplevelsen er en leg at bruge. Vi er også fans af det endnu billigere HERO7 Black fra 2018, som stadig har nogle restlagre tilbage på tidspunktet for udgivelsen af denne artikel. HERO7 har kortere batterilevetid, ikke så visuelt stabile optagelser og en ringere videokvalitet. Vi siger, at du bør springe ud i det GoPro-actionkamera, der passer bedst til dit budget.

Insta360 ONE R actionkamera

Bedste udskiftelige objektiver ▪ insta360 ▪ køb nu

Bedste udskiftelige objektiver - Insta360 ONE R actionkamera

Fordele

 • Modulært design gør det muligt at bruge den til optagelse af 360-graders video
 • Imponerende kvalitet af stillbilleder

Ulemper

 • Lille skærm
 • 1-tommers sensor-mod er dyrt

Vigtige specifikationer

 • 4K-videooptagelse ved 60 fps med vidvinkelobjektiv, 5K-videooptagelse ved 30 fps med dobbelt 360-objektiv
 • 19MP stillbilleder, valgfri optagelse i RAW-format, HDR-tilstand, Burst-tilstand
 • Vandtæt op til 16 fod uden kabinet
 • 3.5-millimeter lydmikrofonindgang

Insta360 ONE R er et af de mest alsidige actionkameraer, der kan købes for penge. Det, der adskiller det fra GoPro, er dets modulære design, som gør det muligt for brugerne at udskifte forskellige linser og sensorer for at få forskellige funktioner og optagemuligheder. Med Insta360 ONE R’s udskiftelige linser er det virkelig som to kameraer i ét, da du også kan bruge det som et standard actionkamera eller et 360-graders kamera, afhængigt af hvilket bundle du vælger.

Twin Edition, vores anbefalede bundle, indeholder 4K-vidvinkelmodet, som er standard 4K-actionkameraobjektivet. Det leveres også med dual-lens 360-kameraet, som bruger to fisheye-objektiver til at optage 360-graders video. Kameraet er vandtæt op til 16 fod, og selv om GoPro HERO9 Black har en lille fordel i videokvalitet, batterilevetid og den generelle softwareoplevelse, giver det ikke brugerne mulighed for at optage 360-graders video uden køb af et helt separat kamera til over 300 dollars.

Det dyrere Expert Edition-pakke leveres med 360-kameraet med dobbeltlinse og et vidvinkelobjektiv med en 1-tommers sensor (der er større og bedre end GoPro HERO9 Black’s sensor). Den forbedrede sensor gør det muligt for brugerne at optage 5,3K-video med 30 fps, 4K-video med 60 fps og 1080p-video med 120 fps. 5,3K Wide Angle Lens Mod optager uden tvivl de bedste optagelser, der er mulige på et actionkamera, især under dårlige lysforhold. Desværre er det ikke billigt. Købere kan selvfølgelig altid vælge og vra ge, hvilke linser og modifikationer de ønsker, og købe dem separat eller samlet, afhængigt af deres behov og budget.

Alt i alt er Insta360’s One R et imponerende fremtidssikret kamera med unikke modulære dele, der giver dig det bedste fra begge verdener til optagelse i ultrahøj opløsning og 360-graders format.

Olympus Tough TG-6 actionkamera

Bedste vandtætte kamera ▪ Olympus ▪ køb nu

Bedste vandtætte kamera - Olympus Tough TG-6 Action Camera

Fordele

 • Fungerer godt til makrofotografering
 • Har optisk zoomobjektiv

Ulemper

 • Søgeren er ikke placeret i øjenhøjde
 • Har ikke touchscreen

Vigtige specifikationer

 • 12 MP-sensor, f/2.0-objektiv med optisk zoom med 4 gange forstørrelse
 • 4K-videooptagelse
 • Vandtæt (op til 15 meter), stødsikker, brudsikker (op til 220 pund), frysefast
 • Indbygget Wi-Fi, GPS, kompas og temperatursensor

Olympus Tough TG-6 er mere rettet mod at tage billeder end mod at optage videoer, men det klarer begge dele med fremragende kvalitet. Kameraet har et rigt sæt funktioner, der er designet til at få mest muligt ud af dine eventyr, og det har også en ultra robust konstruktion.

TG-6 kan optage detaljerede 12 MP stillbilleder i op til hele 20 billeder i sekundet samt ultraskarpe 4K-videoer via sit optiske zoomobjektiv med 4 gange forstørrelse og f/2.0-blænde. Mikroskoptilstand til optagelse af ultra-nærbilleder er også blandt kameraets funktioner, ligesom evnen til at optage panoramaer og time-lapses er blandt kameraets funktioner. Avancerede fotografer har mulighed for at gemme deres billeder i RAW-filformat for mere omfattende redigeringer.

Der er naturligvis også mulighed for at tage undervandsbilleder via fire dedikerede tilstande. Kameraet er vandtæt op til 15 meter, så du kan endda tage det med dig på snorkeltur.

Resten af kameraets højdepunkter omfatter Wi-Fi til smartphone-tilslutning, GPS, et indbygget e-kompas og en temperatursensor. Og LCD-skærmen på 3 tommer gør det nemt at navigere gennem alle kameraets funktioner, selv om vi ville ønske, at det var en touchscreen.

Akaso Brave 7 LE actionkamera

For et actionkamera til billige penge ▪ AKASO ▪ køb nu

Et billigt actionkamera - Akaso Brave 7 LE Action Camera

Fordele

 • Overkommelig pris
 • Frontvendt skærm

Ulemper

 • Konkurrenterne har en bedre billedkvalitet

Vigtige specifikationer

 • 4K-videooptagelse ved 30 fps
 • 20 MP stillbilleder, time-lapse- og slow-motion-tilstande
 • Vandtæt op til 98 fod med hus
 • Wi-Fi- og HDMI-tilslutning

AKASO Brave 7 LE, der er prissat til under 150 USD med et medfølgende vandtæt kabinet, er et godt begynder actionkamera til købere med et stramt budget. Det har et slankt design med dobbeltfarvede skærme på hver side, intuitive touchscreen-kontroller og en god nok billedstabilisering om bord.

Brave 7 LE er udstyret med en Sony-billedsensor af høj kvalitet, som gør det muligt at optage 4K-video med 30 fps eller 1080p-optagelser med op til ret raske 120 fps samt flotte 20MP stillbilleder. Kameraets elektroniske billedstabilisering vil ikke kunne konkurrere med GoPro og Insta360, men det vil være tilstrækkeligt for de fleste amatør-videofilmskabere.

Vi kan godt lide actionkameraet for dets robuste design, dets frontvendte selfie-skærm og dets let justerbare indstillinger. Vi var også glade for at se, at det leveres med to batterier og en håndfuld mounts, men vi ville ønske, at det brugte den nyere USB-C-port til opladning.

Der er et væld af optagetilstande at vælge imellem. De omfatter bl.a. time-lapse, slow-motion og burst-billedoptagelse. Gadgetet har Wi-Fi-tilslutning, så du kan tilslutte det til din smartphone. Alt i alt er det et imponerende actionkamera til en overkommelig pris.