De bedste vandtætte kameraer til at fange alle dine oplevelser

10. december 2021

Dokumentationen af dit næste store eventyr behøver ikke at stoppe ved vandkanten.

Uanset om du skal navigere i nogle vanskelige strømfald, Instagramme dine strandture eller måske endda svømme med hajer, bør dit kamera være lige så veludstyret til opgaven som dig. Det er derfor, du har brug for et vandtæt kamera.

De bedste vandtætte kameraer

Alle disse vandtætte kameraer er primært designet med stillbilleder i tankerne, så hvis du leder efter et videokamera, bør du overveje at anskaffe dig et actionkamera i stedet.

Så hvad gør et godt vandtæt kamera til et godt vandtæt kamera? Ud over billed- og videokvalitet er der flere andre vigtige faktorer at tage hensyn til, f.eks. den generelle kvalitet af kameraets optik, herunder zoomområde og maksimal blænde. Sidstnævnte er afgørende for fotografering i svagt lys, da en større blænde typisk resulterer i veloplyste billeder, da den lader mere lys komme ind. Det minimerer også bevægelsesudsving, hvilket gør en større blænde perfekt til actionbilleder. (Bemærk: Jo mindre tallet er, jo større blændeåbning.)

Kameraets dybdeklassificering og dets evne til at overleve fald og ekstreme temperaturer er også vigtige funktioner, som du skal overveje, når du køber et vandtæt kamera.

Alle kameraerne på denne liste har en robust vandtæthedsklassificering på mindst 33 fod. Men hvis du planlægger at snorkle eller dykke med et vandtæt kamera, skal du overveje en løsning med en højere dybdeklassificering.

Få mere at vide om vores bedste valg af vandtætte kameraer nedenfor:

Olympus Tough TG-6 vandtæt kamera

Vores bedste valg ▪ Olympus ▪ køb nu

Vores bedste valg - Olympus Tough TG-6 vandtæt kamera

Vigtigste specifikationer

 • 12 MP-sensor, f/2.0-objektiv med optisk zoom med 4 gange forstørrelse
 • 4K-videooptagelse
 • 3-tommers LCD-skærm
 • Vandtæt (op til 15 meter), stødsikkert, brudsikkert (op til 220 pund), frostsikkert
 • Indbygget Wi-Fi, GPS, kompas og temperatursensor

Olympus Tough TG-6 er stort set alt, hvad du ønsker dig af et vandtæt kamera.

Det tager billeder og videoer i fremragende kvalitet, har en lang række funktioner, der er designet til at få mest muligt ud af dine eventyr, og det har også den hårdeste konstruktion af alle kameraer på denne liste. Skribenterne på Digital Photography Review har også listet Olympus Tough TG-6 som deres bedste vandtætte kamera. De roste det for at tilbyde “imponerende robuste specifikationer, meget god billedkvalitet med Raw-understøttelse, 4K-video, stærk batterilevetid og en sporingsfunktion, der knytter data fra miljøsensorer sammen”

TG-6 kan optage fremragende 12 MP stillbilleder i op til hele 20 billeder i sekundet samt ultraskarpe 4K-videoer via sit optiske zoomobjektiv med 4 gange forstørrelse og f/2.0-blænde. Mikroskoptilstand til optagelse af ultra-nærbilleder er også blandt kameraets funktioner, ligesom evnen til at optage panoramaer og time-lapses er blandt kameraets funktioner. Avancerede fotografer har mulighed for at gemme deres billeder i RAW-filformat for mere omfattende redigeringer.

Der er naturligvis også mulighed for at tage undervandsbilleder via fire dedikerede tilstande. Kameraet er vandtæt op til 15 meter, så du kan endda tage det med dig på snorkeltur.

Resten af kameraets højdepunkter omfatter Wi-Fi til smartphone-tilslutning, GPS, et indbygget e-kompas og en temperatursensor. Du kan også indlejre data fra sensorerne i dine billeder, når du redigerer dem, takket være en dedikeret app fra Olympus. Og den 3″ LCD-skærm gør det nemt at navigere gennem alle kameraets funktioner.

Endelig leveres Olympus Tough TG-6 med et cool udvalg af originalt tilbehør, som kan udvide kameraets muligheder endnu mere. Det omfatter bl.a. en hård teleomformer og et makro-ringlys.

Fujifilm FinePix XP140 vandtæt digitalkamera

Det prisbillige valg ▪ FUJIFILM ▪ køb nu

Det prisbillige valg - Fujifilm FinePix XP140 vandtæt digitalkamera

Vigtigste specifikationer

 • 16.4 MP-sensor, f/3.9-objektiv med optisk zoom med 5 gange forstørrelse
 • 4K-videooptagelse
 • 3-tommers LCD-skærm
 • Vandtæt (op til 82 fod), stødsikkert, frostsikkert
 • Indbygget Wi-Fi- og Bluetooth-forbindelse

Fujifilm FinePix XP140 er det rigtige vandtætte kamera til en overkommelig pris, fordi du har brug for et par ekstra penge i lommen til at bruge dem på aktiviteter, der faktisk er værd at tage billeder af, og derfor er det det det rigtige vandtætte kamera til en overkommelig pris. Det er måske billigere end andre modeller, men det har et robust hus med en høj vandtæthedsklasse kombineret med et fremragende sæt funktioner.

XP140 kan tage flotte 16 MP-fotos i god belysning, men på trods af den indbyggede optiske billedstabilisering kan kameraets ydeevne i dårligt lys måske undervælde dig på grund af objektivets uimponerende maksimale blændeåbning på f/3,9, som ikke er imponerende.

Desuden er kameraets 4K-videooptagelsesmuligheder kun på 15 billeder i sekundet. Du vil sandsynligvis være bedre tjent med at optage Full HD-video med betydeligt hurtigere 60 billeder pr. sekund.

FinePix XP140 tilbyder dog et væld af tilstande til at tage billeder med, herunder bl.a. dedikerede undervands- og makrotilstande og en kunstnerisk dobbeltbelysningstilstand. Der findes også filtre i kameraet.

Andre vigtige funktioner i Fujifilm FinePix XP140 omfatter Wi-Fi- og Bluetooth-tilslutning og en 3-tommers LCD-skærm. Skærmen har en antireflekterende belægning for bedre synlighed udendørs.

Nikon COOLPIX W300 vandtæt digitalkamera

Bedste vandtætte vurdering ▪ Nikon ▪ køb nu

Bedste vandtæt vurdering - Nikon COOLPIX W300 vandtæt digitalkamera

Vigtigste specifikationer

 • 16 MP-sensor, f/2.8-objektiv med optisk zoom med 5 gange forstørrelse
 • 4K-videooptagelse
 • 3-tommers LCD-skærm
 • Vandtæt (op til 100 fod), stødsikkert, frostsikkert
 • Indbygget Wi-Fi, GPS, Bluetooth

Nikon COOLPIX W300 kan tåle dybder på op til 100 fod – det er det største af alle andre modeller på denne liste. Det kan også overleve kraftige fald og frysende temperaturer.

Som forventet af Nikon kan COOLPIX W300 optage 16 MP stillbilleder med fremragende kvalitet samt 4K-video. Det har også optisk zoom med 5 gange forstørrelse, hvilket kan være praktisk under dine eventyr ude i naturen. Gadget imponerede brancheeksperterne fra Digital Photography Review med sin optik af høj kvalitet og sin robuste konstruktion.

Sammenlignet med Olympus Tough TG-6 kan Nikon COOLPIX optage billeder i højere opløsning med et mere alsidigt zoomområde. Men TG-6 har et lysstærkere objektiv (f/2.0 mod f/2.8 i Nikon) samt mulighed for at tage billeder med højere ISO-værdi, så det er bedre til fotografering i svagt lys. Olympus har også større kapacitet til burst-optagelse end Nikon (20 mod 7 billeder pr. sekund).

W300 har GPS-, Bluetooth- og Wi-Fi-tilslutning for problemfri smartphone-tilslutning. Resten af dens højdepunkter omfatter en 3″ LCD-skærm og miljøsensorer – herunder et barometer, et kompas, en indbygget dybdemåler og et termometer – som giver dig mulighed for at tilføje data til dine billeder. Nikon tilbyder kameraet i sort, gul og orange.

GoPro HERO8 Black vandtæt actionkamera

Bedst til at optage video ▪ GoPro ▪ køb nu

Bedst til at fange Video - GoPro HERO8 Black vandtæt actionkamera

Vigtigste specifikationer

 • 4K-videooptagelse med op til 60 billeder i sekundet
 • 12 MP stillbilleder
 • 2-tommers touch-screen interface
 • Vandtæt op til 33 fod uden et etui
 • Fremragende udvalg af monteringer og tilbehør

GoPro’s helt nye HERO8 Black er det bedste vandtætte kamera til videooptagelse. Det er i stand til at optage 4K-indhold i fantastisk kvalitet med op til 60 billeder i sekundet. Vigtigst af alt, i tråd med GoPro’s actionsports-legitimation, er HERO8’s videoer udstyret med fremragende billedstabiliseringsteknologi.

Anmeldere fra TechRadar roste også billedstabiliseringskvaliteten og det opfriskede design af HERO8 Black og bemærkede, at det er “det bedste GoPro til dato” Kameraet betragtes universelt som et topvalg i sin produktkategori.

Kameraet kan også optage 12 MP stillbilleder med god kvalitet og et velafbalanceret dynamisk område. Du kan også gøre dig ud af det med slo-mo-videoer og time-warp-optagelser. Der er endda mulighed for at livestreame dine oplevelser til Facebook og YouTube.

Vi kan godt lide GoPro HERO8 Black’s praktiske touchscreen-betjening samt muligheden for at styre gadgetet fuldt ud med stemmekommandoer. Kameraet gemmer sit indhold på et microSD-kort.

HERO8 Black er vandtæt op til 33 fod uden et kabinet. Et valgfrit GoPro-hus udvider gadgets dybdeklassificering til hele 196 fod. Ligesom alle GoPro-kameraer før det er HERO8 Black kompatibelt med et bredt udvalg af et bredt udvalg af .

Med HERO8 Black introducerede GoPro også en trio af modulært tilbehør (mods), der er skræddersyet til kameraet. De omfatter et mod til frontvendt skærm, et mod til LED-lys og et medie-mod med et væld af praktiske porte. HERO8 mods vil kunne bestilles i de kommende uger.

Ricoh WG-70 vandtæt kamera

Bedst til makrofotografering ▪ Ricoh ▪ køb nu

Bedst til makrofotografering - Ricoh WG-70 vandtæt kamera

Vigtigste specifikationer

 • 16 MP-sensor, f/3.5-linse med optisk zoom med 5 gange forstørrelse
 • Full HD-videooptagelse
 • 2.7-tommers LCD-skærm
 • Vandtæt (op til 46 fod), stødsikkert, brudsikkert, frostsikkert
 • Dedikeret digital mikroskoptilstand med indbygget LED-lys

Det fedeste ved det vandtætte Ricoh WG-70 kamera er dets dedikerede mikroskoptilstand. Ved at udnytte de indbyggede LED-lys omkring kameraets sensor giver det dig mulighed for at tage imponerende makrofotos over og under vand. Jeg ville bare ønske, at objektivet havde indbygget optisk billedstabilisering (kameraet har digital stabilisering i stedet).

De 16 MP-billeder, der tages af Ricoh WG-70, ser fantastiske ud, når de tages i god belysning. Med en maksimal blænde på f/3,5 er kameraet dog ikke godt rustet til fotografering i dårligt lys uden en blitz. WG-70’s video-optagelsesmuligheder er på toppen af Full HD-opløsning.

Ricoh WG-70 fås i sort og orange og mangler de trådløse tilslutningsmuligheder, som findes hos de fleste af konkurrenterne. I betragtning af prisskiltet kunne kameraet også have brugt en LCD-skærm med højere opløsning.