Disse billige smartphones giver en oplevelse i topklasse til langt mindre end du tror

28. november 2021

Prisinflationen på smartphone-markedet har været ubarmhjertig i de seneste par år. De nyeste flagskibsmodeller fra Apple og Samsung har firecifrede prisskilte, hvilket kan give mere end et par forbrugere betænkeligheder. Nå, men vi er her med en god nyhed: Du behøver ikke at slippe så store beløb for en ny telefon. Der findes masser af billige smartphones derude, som giver dig lignende ydeevne for langt færre af dine penge.

Bedste billige smartphones

I vores research til denne artikel fokuserede vi på smartphones, der koster under 500 dollars, hvor det billigste valg har en pris på lidt over 100 dollars, og det højeste valg koster 499 dollars. De enheder, vi har valgt, er ulåste og uden kontrakt, så du behøver ikke at bekymre dig om at foretage månedlige betalinger.

Se vores valg for at se, hvilken af disse billige telefoner der kalder på dig.

Moto G Hurtig Android-smartphone

Bedst under 200 kr. ▪ Motorola ▪ køb nu

Bedst under 200 $ - Moto G Fast Android Smartphone

Moto G Fast er den bedste løsning til under 200 dollars. Den har et moderne design med slanke skærmkanter og et selfiekamera, der er indlejret i skærmen, samt robuste hardwarespecifikationer og en utrolig batterilevetid.

Moto G Fast er udstyret med det samme Qualcomm-chipsæt som den dyrere Moto G Stylus og leverer en kraft og hastighed, der er imponerende i forhold til prisen og værdig til sit navn. Dens tredobbelt kamera med mange funktioner, vandafvisende design og flydende Android-oplevelse er også bemærkelsesværdigt for en pris under 200 dollars.

Fordi den har et massivt batteri på 4.000 mAh, kan Moto G Fast nemt klare sig igennem 2 hele dages brug mellem opladninger. Som forventet fra en 2020-telefon bruger enheden et USB-C-stik til opladning.

Hvis du handler på et endnu strammere budget, kan du overveje den nyeste Moto E. Den koster under 150 dollars og har et cool design og respektable specifikationer, men den har en mindre skærm og et mindre batteri, et dobbeltkamera og et forældet microUSB-stik til opladning.

Moto G Power tilbyder derimod en skarpere skærm med stereohøjttalere, mere hukommelse og endnu mere episk batterilevetid for omkring 50 dollars mere.

Vigtigste specifikationer

 • Qualcomm Snapdragon 665 chipset
 • 6.4 tommer HD+ LCD-skærm
 • 3 GB RAM, 32 GB udvidelig lagerplads (via microSD-kort)
 • Tredobbelt kamera (16 MP, 8 MP, 2 MP); 8 MP selfie-kamera
 • Standardlydstik, højttaler i bunden, vandafvisende design
 • 4.000 mAh batteri, hurtig kablet opladning

Nokia 1.3 Android-smartphone

Mest overkommelige ▪ Nokia ▪ køb nu

Mest overkommelige - Nokia 1.3 Android-smartphone

Med en pris på under 100 USD er Nokia 1.3 den billigste nye smartphone, du kan købe. Den kører stock Android, så den leverer stadig en solid Android-brugeroplevelse til prisen. Den har også en stor skærm med slanke kanter, et standardlydstik og en passende kameraopsætning.

Det er dog vigtigt at bemærke, at telefonen mangler en indbygget fingeraftrykssensor. Den har en mulighed for at låse op med ansigtet, men du bør nok vælge en pinkode i stedet – det vil være mere sikkert.

Takket være et udskifteligt 3.000-batteri kan Nokia 1.3 nemt levere en hel dag med intensiv brug imellem. Jeg ville bare ønske, at telefonen havde et USB-C-stik til opladning. Den har et forældet microUSB-stik i stedet.

Qualcomm-chipsættet på entry-level i Nokia 2.3 vil ikke imponere dig med sin ydeevne, men det er godt nok til daglig brug. Fordi den er parret med kun en gig RAM, skal du være opmærksom på, hvor mange apps du skal bruge samtidig. Telefonen fås i en duo af farver: charcoal og cyan.

Vigtigste specifikationer

 • Qualcomm 215 chipset
 • 5.7-tommers HD+ LCD-skærm)
 • 1 GB RAM, 16 GB udvidelig lagerplads (via microSD-kort)
 • 8 MP kamera; 5 MP selfie-kamera
 • 3.000 mAh udskifteligt batteri

Apple iPhone SE

Bedste iPhone ▪ Apple ▪ køb nu

Bedste iPhone - Apple iPhone SE

Den nyeste iPhone SE koster måske mindre end 400 dollars, men den mangler ikke noget af den kraft, du er vant til at forvente af en Apple-smartphone. Derfor er det vores bedste samlede valg af en smartphone til overkommelige priser.

Dens A13 Bionic-chip, som også findes i iPhone 11 og iPhone 11 Pro, er den mest kraftfulde og fremtidssikrede af sin slags. Den kompakte iPhone har også en Retina-skærm af høj kvalitet, et dygtigt kamera samt hurtig kablet og trådløs opladning. I modsætning til alle rivaler til samme pris er SE også fuldt vandtæt.

Takket være Apple iOS leverer iPhone SE også en uovertruffen brugeroplevelse for en enhed til så overkommelig en pris. Apples platform byder på et enestående udvalg af apps, spil og funktioner. Den vil også få regelmæssige firmwareopdateringer i årevis.

Selvfølgelig leveres iPhone SE også med en fantastisk samling af etuier og tilbehør. Du kan bestille enheden i sort, hvid eller rød. Jeg anbefaler stærkt, at du bruger 50 kr. ekstra for at få en variant med 128 GB lagerplads.

Vigtigste specifikationer

 • Apple A13 Bionic-chip
 • 4.7-tommers Retina-skærm
 • 64/128/256 GB lagerplads
 • 12 MP kamera; 7 MP selfie-kamera
 • IP67-klassificering for vandtæthed; indbyggede stereohøjttalere

Google Pixel 4a Android-smartphone

Bedste Android ▪ Google ▪ køb nu

Bedste Android - Google Pixel 4a Android-smartphone

Googles egen, nyligt lancerede Pixel 4a er ikke overraskende den bedste Android-smartphone, som et budget på under 500 kroner kan købe. Den nye har et slankt design med ultra tynde skærmkanter og fremragende hardwarespecifikationer, med en levende skærm og et fantastisk kamera i spidsen. Som alle Pixel-telefoner tilbyder 4a også den bedste Android-brugeroplevelse i branchen.

Qualcomms Snapdragon 730G-chipsæt gør Pixel 4a til en af de mest kraftfulde og fremtidssikre telefoner i sin prisklasse. Google fortjener også ros for at udstyre telefonen med rigeligt med lagerplads og RAM. Til sammenligning havde sidste års vanvittigt populære Google Pixel 3a 4 GB RAM og 64 GB ikke-udvidelsesbar lagerplads.

Pixel 4a har også et standardlydstik, stereohøjttalere og en pålidelig fingeraftrykssensor. I modsætning til mange rivaler er telefonen også forfriskende kompakt og nem at bruge med én hånd.

Vigtigste specifikationer

 • Qualcomm Snapdragon 730G-chipsæt
 • 5.8-tommers Full HD+ OLED-skærm
 • 6 GB RAM, 128 GB lagerplads
 • 12.2 MP dobbeltpixelkamera; 8 MP selfie-kamera
 • Indbyggede stereohøjttalere, standardlydstik
 • 3.140 mAh batteri, hurtig kablet opladning

Samsung Galaxy A51 Android-smartphone

Bedste Samsung Galaxy ▪ Samsung ▪ køb nu

Bedste Samsung Galaxy - Samsung Galaxy A51 Android smartphone

Samsungs Galaxy A51 har en stor og fængslende Super AMOLED-skærm med en fingeraftrykssensor under, et alsidigt kamera-setup og en solid batteritid. A PCMag redaktør bemærkede, at telefonen “har en smuk skærm, gode kameraer og et batteri, der nemt kan få dig igennem dagen”.

Jeg ville blot ønske, at den havde mere processorkraft samt indbyggede stereohøjttalere. Heldigvis har den et standardlydstik – en bemærkelsesværdig manglende funktion i de fleste nye telefoner i disse dage.

Galaxy A51’s firedobbeltkamera er imponerende for en enhed i denne prisklasse. Jeg kan godt lide, at opsætningen omfatter en 5 MP-enhed til optagelse af makrobilleder. Den højopløselige selfie-snapper er også solid.

Nøgle specifikationer

 • Exynos 9611 chipset
 • 6.5 tommer Full HD+ Super AMOLED-skærm
 • 4 GB RAM, 128 GB udvidelig lagerplads (via microSD-kort)
 • Firedobbelt kamera (48 MP, 12 MP, 5 MP, 5 MP, 5 MP); 32 MP selfie-kamera
 • Indbygget standard lydstik
 • 4.000 mAh batteri, hurtig kablet opladning

Moto G Stylus Android-smartphone

Mest produktive ▪ Motorola ▪ køb nu

Mest produktive - Moto G Stylus Android Smartphone

Moto G Stylus er den mest produktive billige smartphone, der er værd at være opmærksom på. Som navnet antyder, har den en medfølgende styluspen til at gå sammen med et design, en ydeevne og en brugeroplevelse, der er et højere prisskilt værdig. Desuden har den en episk batterilevetid, der er bedre end de fleste luksus-smartphones.

Den store og levende skærm på 6,4 tommer er håndgribeligt en af vores yndlingsdele ved Moto G Stylus. Den er skarp og et fremragende lærred for stylus. Det er også perfekt til spil og til at se videoer på farten. Jeg kan godt lide, at den suppleres af stereohøjttalere samt et standardlydstik.

Motorola har udstyret G Stylus med et Qualcomm-chipsæt i mellemklassen, der er rigeligt kraftfuldt til alle opgaver, du kaster efter den, herunder spil. Enhedens kameraopsætning er også imponerende, især i betragtning af dens prisniveau – en redaktør fra The Verge roste den for at kunne “tage utroligt detaljerede billeder”.

Hvis du ikke har brug for en stylus, kan du overveje den endnu mere prisvenlige Moto G Power i stedet. Den har lignende specifikationer med et lidt større batteri, men mindre onboard-lagerplads.

Vigtigste specifikationer

 • Qualcomm Snapdragon 665 chipset
 • 6.4 tommer Full HD+ LCD-skærm
 • 4 GB RAM, 128 GB udvidelig lagerplads (via microSD-kort)
 • Tredobbelt kamera (48 MP, 16 MP, 2 MP); 6 MP selfie-kamera
 • Indbyggede stereohøjttalere, standardlydstik, medfølgende stylus
 • 4.000 mAh batteri, hurtig kablet opladning