De bedste tablets i 2021 til at erstatte din gamle bærbare computer

14. oktober 2021

Tablets er kommet langt fra at være et alternativ med større skærm til din smartphone til webbrowsing, streaming af video og spil. Konstante forbedringer i processorkraft og skærmkvalitet, blandt mange andre ting, har gjort sådanne produkter til forbrugernes favoritter, ikke kun til underholdning, men også til at udføre seriøst arbejde. Tro det eller ej, men de bedste tablets i dag er så legitime, at de anses for at være tilstrækkelige erstatninger for bærbare computere.

I dag er der mange tablets af høj kvalitet at vælge imellem, der varierer meget med hensyn til størrelse, hardware, tilgængelige funktioner samt kvaliteten af deres mobile platform. For at bestemme det bedste, der er værd at bruge dine penge på, undersøger og tester vi konstant produkter fra nutidens førende tech-mærker: Apple, Microsoft, Samsung, Amazon og Lenovo

De bedste tablets i 2021

Hvad du skal overveje

Når du skal købe en ny tablet, er der flere ting, du skal overveje for at finde den bedste tablet til dig. Hvilke hardwarespecifikationer har du brug for? Hvad med den platform, den kører på, f.eks. iPadOS, Android eller Microsoft Windows? Vil du have en tablet med et stort økosystem af apps og spil, eller er en basismodel den rigtige løsning for dig? Disse specifikationer kan virke overvældende, men bare rolig, vi er her for at skille det hele ud for dig.

Husk denne gyldne regel, når det kommer til hardwarespecifikationer: Jo mere du bruger, jo mere fremtidssikret bliver produktet. Det betyder i sidste ende, at din enhed vil have en længere levetid i takt med, at teknologien fortsætter med at udvikle sig. En god tablet skal have en kraftig chip, en skarp og levende skærm, rigeligt onboard-lagerplads samt kameraer og højttalere af høj kvalitet. De sidste par bits er særligt vigtige for fjernarbejde og telekonferencer.

Understøttelse af styluspenne (medfølgende eller valgfri) er også værd at holde øje med, hvilket er fantastisk til at tage noter og holde skærmen ren. Opdaterede funktioner til kablede og trådløse forbindelser som Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0 og USB-C er også vigtige funktioner, som du bør overveje.

Når du skal vælge OS-platform til din næste tablet, bør du kende de fordele, som hver enkelt platform tilbyder. Apples iPadOS – et centralt element i alle iPad’er derude – har f.eks. et uovertruffent udvalg af apps og spil, der ser godt ud på en stor skærm og har robuste multitaskingfunktioner, mens Microsoft Windows tilbyder en fuld pc-oplevelse på en superbærbar enhed. Oversættelse? Windows-tablets er bygget til at føles mere som en rigtig computer, mens iPads giver dig en ægte tablet-oplevelse, som til tider kan føles begrænsende.

Android-tablets tilbyder fremragende integration af indhold og tjenester fra Google. Når det er sagt, kører Amazons ultrapopulære Fire-tablets den samme platform, men uden officiel adgang til Google-apps og -tjenester. Men bare rolig – du kan stadig få adgang til din Gmail-konto ud af boksen, og der er masser af apps at vælge imellem via Amazons app-butik.

Når du køber et (eller flere) Amazon Fire-produkter, skal du også huske på, at deres mest prisvenlige iterationer leveres med frygtede låseskærmsannoncer. Medmindre du er opsat på at bruge så lidt som muligt på din næste tablet, anbefaler vi stærkt, at du lægger de ekstra 10-15 dollars ned for at springe denne funktion over.

Vi har overvejet alle ovenstående faktorer, da vi vurderede vores bedste valg, og vi har kun medtaget de allerbedste tabletmuligheder til din overvejelse nedenfor. Find den perfekte løsning til din livsstil og dit budget, og glem ikke at fylde op med skærmarengøringsmiddel.

Apple iPad Air

Vores bedste valg ▪ Apple ▪ køb nu

Vores bedste valg - Apple iPad Air

Nøglefunktioner

 • Apple A14 Bionic-chip med en neural motor
 • 10.9-tommer Retina-skærm
 • Op til 256 GB lagerplads
 • Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0, USB-C, valgfri mobilforbindelse
 • Touch ID-fingeraftryksscanner

Den nyeste iPad Air er uden tvivl den bedste tablet med stor skærm for de fleste forbrugere. Den tilbyder den mest grafiske og processorkraft i sin prisklasse, en fantastisk 10,9″ Retina-skærm, et tidløst elegant design, enestående håndværk samt et uovertruffent økosystem af beskyttende etuier og tilbehør, alt sammen til en budgetvenlig pris. Du kan bestille enheden i fem farver: blå, grøn, guld, guld, sølv og space grey.

Takket være Apples iPadOS leveres produktet med det bedste udvalg af tabletvenlige apps og spil i branchen – hvilket giver den en massiv fordel i forhold til rivaler, der anvender andre mobile platforme.

Når iPad Air er udstyret med Apple Magic Keyboard, er den en legitim erstatning for en mini-bærbar computer. Enheden er også kompatibel med anden generation af Apple Pencil. Sidstnævnte er blandt det bedste tilbehør af sin art, hvilket gør tabletten til et utroligt dygtigt værktøj til produktive og kreative opgaver.

Apple iPad (10,2 tommer)

Bedste budget ▪ Apple ▪ køb nu

Bedste budget - Apple iPad (10,2 tommer)

Nøglefunktioner

 • Apple A12 Bionic-chip med en Neural Engine
 • 10.2-tommers Retina-skærm
 • Op til 128 GB lagerplads
 • Apple Lightning-port, valgfri mobilforbindelse
 • Touch ID-fingeraftryksscanner

Apple iPad er den bedste tablet til sparsommelige købere, og den starter omkring 300 USD. Den har solide hardwarespecifikationer med en 10,2″ Retina-skærm af høj kvalitet, en kraftig A12 Bionic-chip og kompatibilitet med den fremragende Apple Pencil.

Det bedste af det hele er, at den prisbillige iPad takket være iPadOS giver brugerne adgang til utallige apps og spil, der er designet til at se godt ud på den store skærm, herunder augmented reality-titler. I modsætning til sine konkurrenter, der ikke er fra Apple, leveres iPad desuden med mange års rettidige OS-opdateringer, hvilket garanterer en solid brugeroplevelse, indtil du opgraderer.

Der er tre farver (sølv, guld og space grey) og to lagringsvarianter at vælge imellem, ligesom der er mulighed for at udstyre enheden med LTE-forbindelse. Vi anbefaler kraftigt, at du vælger en iPad med 128 GB lagerplads, da den er mere fremtidssikret. Startversionen med 32 GB vil fyldes for hurtigt op med apps, spil og dokumenter.

Apple iPad mini

Bedste kompakte tablet ▪ Apple ▪ køb nu

Bedste kompakte tablet - Apple iPad mini

Nøglefunktioner

 • Apple A12 Bionic-chip med en Neural Engine
 • 7.9-tommers Retina-skærm
 • Op til 256 GB lagerplads
 • Apple Lightning-port, valgfri mobilforbindelse
 • Touch ID-fingeraftryksscanner

Mere end 2 år efter, at iPad mini kom på hylderne, er den stadig den bedste kompakte tablet, man kan købe for penge. Den har solide hardwarespecifikationer med en dygtig chip og en smuk skærm, pakket ind i et ultraportabelt, slankt metalhus med et design, der er let genkendeligt, og en enestående byggekvalitet. Selvfølgelig kommer mini’en også med et uovertruffent udvalg af apps og spil, takket være iPadOS.

IPad mini er kompatibel med den originale Apple Pencil, og du kan oplade stylussen via enhedens indbyggede Lightning-stik. Der er masser af etuier og tilbehør, så du kan gøre enheden til din egen.

En modgang, du skal være opmærksom på, er, at iPad mini mangler fremtidssikrede forbindelsesfunktioner som Wi-Fi 6 og Bluetooth 5. Desuden tyder utallige rygter på, at Apple lancerer en opdateret iPad mini senere på året. Indtil den kommer, er denne iteration den bedste tablet med lille skærm, der er værd at være opmærksom på.

Apple iPad Pro (11 tommer)

Bedste erstatning for bærbar computer ▪ Apple ▪ køb nu

Bedste erstatning for en bærbar computer - Apple iPad Pro (11

Nøglefunktioner

 • Apple M1-chip med en Neural Engine
 • 11- eller 12,9-tommers Liquid Retina-skærm
 • Op til 2 TB lagerplads
 • Thunderbolt-kompatibel USB-C, Wi-Fi 6, valgfri 5G-tilslutning
 • Dobbelt kamera bagudvendt, Face ID-kamera foran

Den nyeste Apple iPad Pro fås med en skærm på 11 og 12,9 tommer og er endnu en gang den absolut bedste tablet, der findes på markedet i dag, og en ægte erstatning for en bærbar computer med touchscreen. Den er fyldt med avanceret teknologi, herunder den utrolige Apple M1-chip, som driver flere Mac-computere, en fængslende skærm og et sofistikeret kamera. Ligesom sin forgænger og mange iPhones er den nyeste iPad Pro udstyret med Face ID-teknologi i stedet for en fingeraftrykssensor.

IPad Pro på 12,9 tommer har en Liquid Retina XDR-skærm på næste niveau, hvis mini-LED-skærmpanel er betydeligt lysere og endnu mere levende end en af 11-tommer-versionerne. Alle iPad Pro-skærme har en høj opdateringshastighed, hvilket gør alle interaktioner utroligt glidende.

Alt i alt er iPad Pro helt klart værd at lægge maks. ud af dit nye tabletbudget. Du kan tilpasse enheden ved at vælge mellem et fantastisk udvalg af tilbehør og etuier.

Microsoft Surface Pro 7

Bedste pc-tablet ▪ Microsoft ▪ køb nu

Bedste pc-tablet - Microsoft Surface Pro 7

Nøglefunktioner

 • 10. generation af Intel Core i3-chip af Intel Core i3
 • 12.3-tommers PixelSense touchscreen-skærm
 • 4 GB RAM, 128 GB SSD-lagerplads
 • Surface Connect-port, USB-C- og USB-A-port, Wi-Fi 6
 • Dobbelt kamera

Surface Pro 7 fra Microsoft er et kraftværk i form af en tynd tablet. Med et justerbart kickstativ og valgfri Surface Pen og tastaturdæksel kan den magnesiumbeklædte tavle hurtigt forvandles fra arbejdsredskab til underholdningsenhed og tilbage igen.

Der er flere hardwarekonfigurationer at vælge imellem. Hver Surface Pro-itering har en dygtig Intel-processor, en skarp touchscreen, en duo af kameraer af høj kvalitet (front- og bagudvendt) og et kompromisløst fremtidssikret sæt af kablede og trådløse tilslutningsmuligheder.

Hvis du er på udkig efter en fantastisk pc-tablet på et strammere budget, kan du overveje Microsoft Surface Go 2. Den koster under 400 dollars for en entry-level-variant og har et mere kompakt design med en 10,5-tommers skærm og mindre kraftige Intel-chips.

Lenovo Chromebook Duet Chrome OS Tablet

Bedste Chrome OS-tablet ▪ Lenovo ▪ køb nu

Bedste Chrome OS-tablet - Lenovo Chromebook Duet Chrome OS-tablet

Nøglefunktioner

 • MediaTek P60T-chip
 • 10.1 tommer IPS touchscreen
 • 4 GB RAM, 64 GB eMMC-lagerplads
 • USB-C-port
 • Dobbelt kamera

Lenovos Chromebook Duet til en attraktiv pris er den bedste Chrome OS-tablet. Vi anbefaler den frem for et Android-produkt til samme pris, fordi dens fuldgyldige Google Chrome-browser giver en oplevelse i skrivebordskvalitet med adgang til udvidelser. Du kan også installere Android-apps på enheden, selv om der ikke er mange, der er optimeret til en stor skærm.

Tabletten har et cool design, en skarp touchscreen og et medfølgende tastaturcover med indbygget trackpad. Efter at have sat den på prøve kan det konkluderes, at dette produkt er “meget bedre end andre tablets og computere i prisklassen”.

Duet er udstyret med et MediaTek-chipsæt og er ikke den mest kraftfulde løsning på denne liste, men den er stadig rigeligt i stand til at gøre hurtigt arbejde med Googles Chrome OS-platform. Selv om vi ville ønske, at den havde et mere robust sæt af tilslutningsfunktioner, forhindrer dens overkommelige prispunkt den i at være en dealbreaker.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite Android-tablet

Bedste Android-tablet ▪ Samsung ▪ køb nu

Bedste Android-tablet - Samsung Galaxy Tab S6 Lite Android-tablet

Nøglefunktioner

 • Exynos 9611-chip
 • 10.4-tommers touchscreen med 2.000 x 1.200 pixels
 • 64/128 GB udvidelig lagerplads
 • S Pen-stylus

Den slanke, lette og rimeligt prissatte Galaxy Tab S6 Lite fra Samsung er den bedste Android-tablet til de fleste forbrugere. Den har en skarp og en medfølgende S Pen stylus. Tilbehøret bringer et væld af produktivitets- og kreativitetsfunktioner med sig, som adskiller tabletten fra sine Android-rivaler.

Andre højdepunkter på Galaxy Tab S6 Lite omfatter et pålideligt chipset, udvidelig hukommelse, en duo af AKG-tunede højttalere med Dolby Atmos-kompatibilitet og et valgfrit tastaturcover. Sidstnævnte vil forvandle tabletten til et dygtigt produktivitetsværktøj.

Hvis du har et større budget til en ny Android-tablet, bør du i stedet overveje Samsung Galaxy Tab S7. Den har en større 11-tommers skærm med en højere opløsning, et kraftigere chipset og en kvartet indbyggede højttalere. Galaxy Tab S7+ med 12,4 tommer Super AMOLED-skærm med 12,4 tommer stor skærm er til gengæld Samsungs mest funktionsrige tablet til dato.

Amazon Fire HD 8 Tablet

Bedst under 100 $ ▪ Amazon ▪ køb nu

Bedst under 100 $ - Amazon Fire HD 8 Tablet

Nøglefunktioner

 • MediaTek MT8168-chip
 • 8-tommers HD-touchscreen
 • 2 GB RAM, 32 GB udvidelig lagerplads
 • USB-C-port
 • Dobbelt kamera

Amazon Fire HD 8 fortjener en plads på denne liste for sin pris på under 100 dollars, hvilket er en god måde at flytte grænserne for gode tabletpriser på. Der er fem farver at vælge imellem – sort, hvid, plum og blå. Der findes også en børnevenlig variant af tavlen med et medfølgende beskyttelsesetui, en udvidet garanti og en lidt højere pris.

Men lad dig ikke narre af den overkommelige pris – 8-tommer Fire-tabletten er stadig en overraskende hurtig ydeevne. Den er perfekt til webbrowsing, sociale netværk og streaming af detailhandelskæmpens store bibliotek af film og tv-serier, som du bedst kan nyde med et Prime-abonnement. Ret imponerende nok har tabletten også indbyggede stereohøjttalere.

Det er værd at bemærke, at Amazon også tilbyder en lidt dyrere Fire HD 8 Plus-tablet, som har et lignende design og specifikationer samt understøttelse af trådløs opladning. Der er endda en valgfri trådløs opladningsdock til skiferien.

Amazon Fire HD 10 Tablet

Bedste tablet med storskærm under 200 kr. ▪ Amazon ▪ køb nu

Bedste tablet med storskærm under 200 USD - Amazon Fire HD 10 Tablet

Nøglefunktioner

 • MediaTek MT8183-chip
 • 10.1 tommer Full HD touchscreen
 • 3 GB RAM, 32 GB udvidelig lagerplads
 • USB-C-port
 • Dobbelt kamera

Amazon Fire HD 10 er vores foretrukne prisbillige tablet med en stor skærm. Den 10-tommer store tablet har ud over et overraskende godt skærmpanel også stereohøjttalere med Dolby Atmos-understøttelse, hvilket gør den perfekt til streaming af video. Takket være et valgfrit tastaturetui er produktet også et dygtigt produktivitetsværktøj.

Som forventet leveres Fire HD 10-tabletten med Amazon Alexa out of the box, hvilket giver dig mulighed for at få adgang til indhold samt styre smart home-enheder med din stemme. Der er fire farver at vælge imellem: sort, denim, lavendel og oliven.

Du kan bestille en Plus-variant af enheden med mere RAM til forbedret multitasking og understøttelse af trådløs opladning (via en valgfri dock). Amazon tilbyder også en Kids Edition af Fire HD 10 med et robust etui, et års eksklusivt indhold og en længere garanti.