Her er grunden til, at den nye Dell XPS 13 er den bedste Windows Ultrabook endnu

8. september 2021

Det er allerede 5 år siden, at Dell skubbede til grænserne for laptopdesign ved at lancere en Ultrabook med en af de første næsten kantløse skærme. Meget har ændret sig siden da, men det er tydeligt, at XPS 13 fra 2015 gjorde bølger og tjente som en skabelon for, hvad en moderne bærbar computer bør være.

Med hver ny iteration af XPS 13 fortsætter Dell med at bevise, at det er den bærbare Windows-bærbar computer, der skal slås – takket være computerens usædvanligt udformede kompakte design, den fantastiske batterilevetid og den fremragende ydeevne.

Dell lader til at tage forbrugernes og anmeldernes feedback på tidligere modeller til sig, for dette års XPS 13 gør den bedste bærbare Windows-computer endnu bedre.

Nøglefunktioner

 • Tiende generation af Intel Core i5/i7-processorer (quad-core)
 • 13.4-tommers InfinityEdge-skærm
 • 8/16 GB RAM; op til 2 TB SSD
 • To USB-C-porte med Thunderbolt 3-kompatibilitet
 • MicroSD-kortlæser, hovedtelefonstik, fingeraftrykslæser

Dell XPS 13 bærbar computer

køb nu

Den er bærbar og kraftfuld

 • Vejer kun 2,8 pund
 • Kan klare let gaming
 • Op til 12 timers batterilevetid

Ved første øjekast ser Dell XPS 13 ikke meget anderledes ud end sin forgænger. Den fremviser stadig det anodiserede aluminiumskorpus og fås i valgmuligheder med enten et hvidt eller sort interiør. Den vejer kun 2,8 pund og er omkring en halv tomme tyk, hvilket gør den et hår mindre end Apples nyeste MacBook Air. Dell har formået at gøre XPS’ens kanter endnu tyndere og har øget størrelsen på den bærbare computers skærm, tastatur og trackpad uden at ofre dens slanke form.

dell xps 13

Internt bruger XPS 13 Intels nyeste 10. generation af quad-core Ice Lake-processorer af 10. generation. Vi kan godt lide, at Dell tilbyder køberne masser af konfigurationsmuligheder for at imødekomme brugernes behov og budgetbegrænsninger. Vi anbefaler personligt at købe modellen med Intel Core i5 touchskærm, der har 8 GB RAM og en 256 GB SSD til lagring, hvilket finder den bedste balance mellem pris, funktioner og ydeevne for de fleste mennesker.

Vi har testet en Core i7-variant, som har dobbelt så meget hukommelse. I løbet af vores tid med den bærbare computer havde XPS 13 ingen problemer med at multitaske – på trods af, at den havde flere åbne browserfaner, et Photoshop-vindue, en Spotify-session, en lang PDF-fil, Slack og flere Word-dokumenter kørende samtidig.

Den bærbare computer er endda i stand til at håndtere nogle mindre grafikkrævende spil som League of Legends. Hvis du spiller lidt lettere spil i ny og næ, behøver du ikke at bekymre dig om fald i billedfrekvensen, men hardcore-gamere skal ikke forvente, at denne model erstatter deres bærbare computer til spil.

Hvad angår batterilevetiden, leverer den bærbare computer heldigvis op til 12 timers videoafspilning mellem opladningerne. Jeg havde ingen problemer med at komme igennem hele min arbejdsdag på en enkelt opladning.

Jeg ville gerne have set en Type-A USB-port (denne har dobbelt Thunderbolt 3 USB-C-porte), men på den positive side smider Dell en USB-C til USB-A-adapter med for en god ordens skyld. Den bærbare computer har også et indbygget microSD-kortslot.

Dens fordybende skærm er den bedste i klassen

 • 13.4-tommers skærm
 • Skærm-til-krop-forhold på 91 %
 • 1,920-by-1,200-pixel resolution

Dell har formået at klemme en 13,4-tommers skærm ind i kroppen af en 11-tommers bærbar computer. Det er rigtigt – denne computer med storskærm er stadig lille nok til at kunne sidde i den mindste flybakke.

Jeg fandt skærmen utrolig rummelig. Jeg er den type person, der kan lide at have flere vinduer åbne for at kunne sammenligne, og jeg følte mig aldrig i mangel af skærmareal.

dell xps 2020

Med en opløsning på 1.920 x 1.200 pixel og et imponerende skærm-til-krop-forhold på 91 % er skærmen ekstremt fængslende. Jeg ser mange koncertoptagelser online og sender dem typisk til mit tv, men med Dell XPS 13 fandt jeg ud af, at jeg faktisk så flere videoer på selve maskinen, fordi skærmen har så dybe nuancer af sort og levende farver. Dens stereohøjttalere var klare og blev også ret høje.

Skærmen er en smule blank, og i et solrigt rum viser den nogle irriterende fingeraftryk fra brug af touchskærmen. Alt i alt er XPS 13-skærmen lysstærk og bedre end de fleste bærbare computere, jeg har brugt i årenes løb.

Den har en fantastisk touchpad og et fantastisk tastatur, men webkameraet har stadig brug for noget arbejde

 • 17 % større touchpad
 • Tastaturet er behageligt og nemt at skrive på
 • 720p-webkamera lader meget tilbage at ønske

Med en så lille bærbar computer virker det som om Dell på en eller anden måde formår at trække plads ud af den blå luft. Dell XPS 13’s tastatur er nu kant-til-kant, tasterne er 9 % større, og touchpad’en er 17 % større end sidste års model.

Jeg syntes, at det var en absolut leg at skrive på tasterne. De er perfekt klikkende, men ikke for høje, og jeg foretrækker dem langt frem for Butterfly-tastaturet på min MacBook Pro. Jeg skrev med minimale fejl og følte, at computeren var behagelig at bruge på mit skød eller på et skrivebord.

Touchpad’et er også ret godt. Overfladen er glat, den er mere støjsvag end de fleste andre Windows-trackpads, og den virker faktisk . De fleste Windows touchpads får mig til at få lyst til at gå tilbage til en MacBook, men med XPS 13 kunne jeg godt lide at bruge pinch-to-zoom-bevægelserne, swiping-bevægelser og kunne vælge det, jeg ville, og når jeg ville.

Min største klage over Dell XPS 13 er webkameraet. Videokvaliteten under mine ugentlige Zoom-opkald var i bedste fald middelmådig, og 720p-optageren producerede grynede billeder. Jeg er taknemmelig for, at webkameraet endelig er placeret foran og midt på den øverste ramme (tidligere versioner af XPS havde en forfærdelig placering af webkameraet under skærmen, hvilket resulterede i meget uflatterende vinkler). Og da kameraet understøtter Windows Hello, kan du logge ind ved hjælp af ansigtsgenkendelse. For dem, der er bekymrede for privatlivets fred, har den bærbare computer også en indbygget fingeraftrykslæser.

Konklusion

Ligesom med den tidligere Dell XPS 13 formår den seneste iteration at holde fast i landingen. Med XPS 13 fortsætter Dell med at hæve barren – hvilket ikke er nogen let opgave. I betragtning af den bærbare computers førsteklasses finish, den kraftfulde processor, den flotte skærm, det fremragende tastatur og trackpad samt den imponerende batterilevetid er det uden tvivl en af de bedste bærbare computere på markedet.