Vi sætter Microsofts lille, men mægtige Surface Go 2-bærbar computer på prøve

3. oktober 2021opdateret

På overfladen er der ikke ret mange forskelle mellem Microsofts nyeste 2-i-1 bærbare computer og dens forgænger.

Som man kan forvente, er den helt nye Surface Go 2 generelt en pænere maskine, der har en kraftigere processor og en større 10,5-tommers touchskærm – heldigvis uden at øge basismodellens pris på 399 dollars.

Nøglefunktioner

 • Intel Pentium Gold 4425Y eller ottende generation af Intel Core m3 dual-core-processor med to kerner af ottende generation
 • 10.5-tommers PixelSense-skærm
 • 4/8 GB RAM; 64 GB eMMC eller 128 GB SSD
 • En USB-C-port, Surface Connector, MicroSD-kortlæser, hovedtelefonstik
 • LTE-tilslutning fås mod ekstra gebyr

Microsoft Surface Go 2

køb nu

Jeg har brugt et par dage på at teste Microsoft Surface Go 2. Selv om jeg ikke kunne bruge den på farten, som navnet antyder, gjorde jeg mit bedste for at bruge den til de opgaver, som du sandsynligvis ville bruge den til. Jeg brugte den til at holde kontakten med familie og kolleger, til at få udført noget arbejde væk fra mit skrivebord og til underholdning.

Der er meget, jeg kan lide ved Surface Go 2 – det er vel nok en af de bedste mini-bærbare computere derude, men jeg har stadig mine forbehold over for den. Her er vores fulde anmeldelse, så du kan beslutte, om det er den rigtige computer for dig.

Design 8/10

 • 9.65 tommer x 6,9 tommer (ca. størrelsen på et magasin)
 • 0.33 tommer tyk
 • Vejer 1,2 pund

Microsoft har skabt Surface Go 2 for at fungere som en mere overkommelig og bærbar 2-i-1-computer. Skiferpladen er omtrent på størrelse med et magasin, men den er dobbelt så tyk og vejer kun et pund.

Anden generation af Surface Go ser ikke meget anderledes ud end den oprindelige model. Den har den samme sølvfarvede magnesiumlegeringsfinish, et robust integreret stativ og det magnetiske Surface-stik, der gør det muligt hurtigt at fastgøre og afmontere et tastaturcover (sælges separat), alt efter om du vil bruge den som en bærbar computer eller en tablet.

På trods af sin lille størrelse føles Surface Go 2 solid og ser dyr ud. Du kan gemme den væk i en taske, og den er lille nok til at sidde på den mindste flybakke. Tabletten er nem at holde i hånden og er en fantastisk computer til at surfe på nettet eller til at holde dig selv forbundet på farten. Og da den har Windows Hello, kan du hurtigt logge ind ved blot at kigge på det integrerede webcam – ingen adgangskode er nødvendig!

Skærm 8/10

 • 10.5-tommers touchscreen-skærm
 • Op til 10 timers batterilevetid
 • 5 MP krystalklart webcam

Den nye Surface Go 2 har en større touchscreen-skærm på 10,5 tommer sammenlignet med den oprindelige 10-tommers skærm. Jeg ved godt, at en halv tomme ikke virker som en stor forskel, men den nyere model har slankere kanter, hvilket får skærmen til at virke større, end den faktisk er.

Med en opløsning på 1.920 x 1.080 pixels og en pixeltæthed på 220 ppi er skærmen levende og meget lysstærk. Jeg havde ingen problemer med at scrolle på mit Twitter-feed og læse nyhedsartikler i den skarpe Texas-sol på min terrasse. Skærmen er smuk, farverne er præcise, og ingen bærbar computer til denne pris kan slå Surface Go 2’s skærm.

Tabletten er vidunderlig til at se videoer, gennemgå dokumenter eller tegne. Hvis du redigerer store fotos og videoer eller ofte arbejder med lange regneark, vil du dog sandsynligvis have en kraftigere maskine med en større skærm.

Microsoft siger, at Surface Go 2 har forbedret batterilevetid, men på grund af tablettens lille størrelse havde jeg ikke store forventninger til en lang driftstid. Jeg ville ikke kalde Surface Go 2’s batterilevetid for fantastisk, men jeg ville heller ikke sige, at den er dårlig. Hvis du bruger computeren til arbejde og har flere apps åbne samtidig, kan du forvente omkring 7 timers batterilevetid. For dem, der primært vil bruge den til at se videoer og lave minimal webbrowsing, vil du nå tættere på 10 timer.

Som du allerede ved, opholder de fleste af os os indendørs og kan ikke kommunikere ansigt til ansigt så meget, som vi gerne ville. Surface Go 2 er en vidunderlig følgesvend til videochat. Den er udstyret med dobbelte 5 MP-kameraer foran og bagved, der er endnu klarere end webkameraet på Dell XPS 13 til 1.700 dollars, som jeg senest testede. Ikke nok med det, denne computer har dobbelte mikrofoner, der hjælper med at øge klarheden og reducere baggrundsstøj, hvilket bestemt var praktisk, da min hundehvalp gøede efter UPS-fyren, mens jeg var i en videosamtale.

Ydelse 6/10

 • Valg mellem Intel Pentium 4425Y- eller Intel Core m3-processor
 • Op til 128 GB lagerplads
 • Op til 8 GB RAM
 • Valgfri LTE-tilslutning

Vi kan godt lide, at Microsoft tilbyder køberne tre separate konfigurationsmuligheder for at imødekomme brugernes behov og budgetbegrænsninger. Vi ville dog ønske, at basismodellen havde en smule mere kraft. Surface Go 2 til 399 $ bruger en Intel Pentium 4425Y-processor, som har samme ydeevne som det 3,5 år gamle iPhone 7-chipset. Den har kun blot 4 GB RAM og 64 GB lagerplads via sit eMMC-drev.

64 GB lagerplads kan føles restriktivt, og købere bør nok vælge en model med 128 GB lagerplads, især da den større model har et mere pålideligt og hurtigere solid state-drev. På den måde kan du gemme masser af apps, dokumenter, fotos, musik og videoer.

Hvis du har råd til det, bør du også overveje at vælge modellen med Intel Core m3-processor. Det er den variant, som jeg testede. Den starter ved 649 dollars og har dobbelt så meget hukommelse, hvilket betyder, at du kan multitaske meget mere effektivt. Den billigste model kører desværre ikke nær så flydende eller hurtigt som Core m3-modellen, især hvis du har planer om at tilslutte computeren til en ekstern skærm. Den vil også føles mere træg, når du multitasker og kører flere apps samtidig.

Bortset fra den langsomme processor har alle Surface Go 2-modellerne en enkelt Type-C USB 3.1 Gen 2-port, et hovedtelefonstik og et microSD-kortslot. For 100 dollars mere kan du få LTE-netværksforbindelse.

Yderligere funktioner

 • Tastatur er lækkert, men er desværre ikke inkluderet
 • Det originale styresystem mangler et mangfoldigt app-udvalg
 • Kickstand er mere praktisk, end man skulle tro, at den ville være

Microsoft Surface Go Signature Type Cover

køb nu

Surface Go 2 kører et mærkeligt styresystem kaldet “Windows 10 Home i S-tilstand”. Det er i bund og grund en udvandet software, der udelukkende fungerer med apps fra Microsoft Store. App-udvalget er meget smallere end iPad’s omfattende App Store. Heldigvis har computeren ikke meget bloatware, og S-tilstand kan nemt deaktiveres for at køre den fuldgyldige version af Windows 10. På den måde kan du downloade en bedre webbrowser og køre et bredere udvalg af programmer.

Ærgerligt nok leveres Surface Go 2 ikke med tastaturcoveret.

Det koster dig yderligere 100 dollars ekstra. Det er et fantastisk tastatur, der føles lidt trangt, men som stadig er let at vænne sig til. Jeg er fast overbevist om, at Microsofts Surface-serie af computere er de mest skødevenlige tablets. Surface Go 2-tastaturet var endda behageligt at skrive på, når jeg lå i sengen eller på sofaen. Touchpad’en på det fungerer også rigtig godt.

Surface Go’s indbyggede stander er et godt designelement, som ville være praktisk, når man ser videoer i et fly. Standeren kan åbnes op til 165 grader, hvilket er en god vinkel til at tegne eller skrive. Når den er parret med Surface-pennen, kan du hurtigt notere noter, lave skitser, tegne diagrammer eller markere dokumenter med touchskærmen.

Konklusion

Når du tager højde for dens slanke udseende, alsidighed og utroligt lille formfaktor, vil du hurtigt indse, at der ikke findes mange computere som Microsoft Surface Go 2. Og selv om 2-i-1’erens indgangspris virker ganske overbevisende, begynder det hele hurtigt at løbe op, når man bruger et par hundrede ekstra kroner på mere lagerplads, en hurtigere processor og tilbehør.

Det næste du ved er, at du bruger tæt på 1.000 dollars – hvilket er langt fra den oprindelige pris på 400 dollars. Det er svært at anbefale basismodellen på grund af dens sølle specifikationer og middelmådige ydeevne, men hvis du er i stand til at ofre ydeevnen i bærbarhedens navn eller er villig til at spendere penge for en af de mere kraftfulde modeller, tror vi, at du vil blive glad for Surface Go 2.