11 bedste MP3-afspillere, der leverer langt bedre lyd end din smartphone

18. oktober 2021

Hvis du virkelig går op i lydkvaliteten af din musik, er det på tide at investere i en MP3-afspiller. I modsætning til de fleste nye smartphones har MP3-afspillere et indbygget lydstik og – bortset fra iPod Touch – en hukommelse, der nemt kan udvides. For at finde frem til de bedste MP3-afspillere, der er værd at købe, har vi brugt de sidste par uger på at evaluere produkter fra velrenommerede lydmærker i forskellige prisklasser – fra superbillige til unægteligt luksuriøse.

De bedste MP3-afspillere

Sådan valgte vi

Når du skal købe en MP3-afspiller, skal du overveje størrelsen og kvaliteten af din digitale musiksamling. Hvis du ejer meget musik i tabsfri filformater og ikke ønsker at gå på kompromis med lydkvaliteten, bør du overveje at købe en MP3-afspiller med en avanceret DAC (digital-til-analog-konverter). En MP3-afspiller af høj kvalitet vil også forbedre lydkvaliteten fra hovedtelefoner med høj impedans.

Men hvis du blot ønsker at frigøre dit musikbibliotek fra din smartphone, bør en mere overkommelig model være lige så velegnet som en god model.

Ud over lydhardware og ydeevne er det vigtigt at overveje, hvor meget tilgængelig lagerplads en MP3-afspiller tilbyder. Du bør enten overveje et produkt med rigelig indbygget hukommelse eller et produkt med en indbygget microSD-kortplads til nem udvidelse. Dagens sprudlende MP3-afspillere vil højst sandsynligt tilbyde dig en kombination af begge dele.

Vores udvalgte afspiller alle High-Res Audio, har en imponerende batterilevetid og er små nok til at glide ned i lommen. Se de bedste MP3-afspillere, der er perfekte til din stadigt voksende musiksamling.

Sony Walkman NW-A105 MP3-afspiller

Vores bedste valg ▪ Sony ▪ køb nu

Ingen - Sony Walkman NW-A105 MP3-afspiller

Sonys NW-A105 Walkman MP3-afspiller har alle de klokker og fløjter, du leder efter: fremragende lydkvalitet, understøttelse af et bredt udvalg af lydfiler, udvideligt lager, en intuitiv touchscreen-grænseflade og Wi-Fi-tilslutning.

Og det bedste af det hele er, at NW-A105, fordi den er drevet af Android, også giver adgang til alle større lydstreamingtjenester.

Medieafspillerens fantastiske lydkvalitet skyldes bl.a. en forstærker med høj opløsning, en sofistikeret forbedringsmotor og understøttelse af et væld af førsteklasses lydcodecs. Der er endda en mulighed for at tilføje en nostalgisk, vinyllignende effekt til dine digitale yndlingsnumre. Gadgetet har Bluetooth 5.0-tilslutning til brug med trådløse hovedtelefoner eller ørepropper.

Du kan forvente op til 26 timers lydafspilning fra NW-A105 Walkman. Du skal dog være opmærksom på, at streaming af trådløst indhold via Wi-Fi, tjek af din e-mail og brug af Android-apps vil have en indvirkning på batteriets udholdenhed. Jeg kan godt lide, at gadgeten bruger et fremtidssikret USB-C-stik til opladning.

FiiO M6 MP3-afspiller

Runner up ▪ FiiO ▪ køb nu

Nummer to - FiiO M6 MP3-afspiller

FiiO M6 MP3-afspilleren er elegant, fyldt med funktioner, nem at bruge og overkommelig. M6’s lydydelse er også i top, takket være lydkomponenter af høj kvalitet samt et hurtigt chipset fra Samsung.

M6 har op til 13 timers batterilevetid. Da den kun har 2 GB onboard-lagerplads, vil jeg anbefale at købe et microSD-kort sammen med enheden.

Det, der får FiiO M6 til at skille sig ud i sin prisklasse, er en 3,2-tommers touchscreen med en intuitiv brugergrænseflade samt kompatibilitet med alle større streamingtjenester. FiiO har gjort dette muligt ved at udstyre gadgeten med en tilpasset version af Android, hvilket giver mulighed for at installere bl.a. Spotify, Tidal og Qobuz.

Som forventet understøtter FiiO M6 en bred vifte af lydformater, herunder Hi-Res Audio filer. Andre højdepunkter ved produktet er Bluetooth-tilslutning og muligheden for at fungere som en USB DAC på din computer.

Sony NWZ-E390 Walkman MP3-afspiller

Bedste budget ▪ Sony ▪ køb nu

Bedste budget - Sony NWZ-E390 Walkman MP3-afspiller

Sonys NWE395 er blandt de bedste budgetvenlige MP3-afspillere derude takket være en fantastisk 35 timers batterilevetid, op til 16 GB ikke-udvidelsesbar lagerplads (der findes også varianter med 4 og 8 GB) og en 1,77″ farvedisplay med en intuitiv brugerflade.

NWE395 har en indbygget FM-radio og Apple iTunes-integration. Da MP3-afspilleren er en entry-level løsning, understøtter den de mest almindeligt anvendte lydformater, men den kan ikke afspille lossless audio.

Du kan bestille lydafspilleren i sort eller rød. Jeg kan godt lide, at Sony også pakker enheden sammen med et par ørepropper.

FiiO M3 Pro MP3-afspiller

Bedst under 100 dollars ▪ FiiO ▪ køb nu

Bedst under 100 $ - FiiO M3 Pro MP3-afspiller

FiiO M3 Pro har et kompakt og slankt design med en 3,5″ touchscreen, akustiske egenskaber i topklasse, indbygget stemmeoptager og intuitiv betjening. Det er værd at bemærke, at gadgetet har et slot til microSD-kort (op til 2 TB), men ingen indbygget lagerplads.

Når det kommer til rene akustiske evner, kan FiiO M3 Pro konkurrere med dyrere produkter. Afspilleren har en hurtig processor og en DAC i professionel kvalitet, som gør det muligt at afspille højtro, tabsfri lydfiler. Vi kan godt lide, at afspilleren også kan fungere som en desktop USB DAC, så brugerne kan afspille ukomprimeret lydindhold fra deres computer.

Vi kan godt lide de fysiske afspilningskontroller på siden af M3 Pro. FiiO’s grafiske brugergrænseflade indeholder på den anden side en praktisk lommeregner, en filbrowser samt billed- og tekstfilvisere.

Ifølge FiiO kan M3 Pro-lydafspilleren levere op til 15 timers lydafspilning mellem opladningerne. Produktet har et praktisk USB-C-stik til opladning og dataoverførsel.

SanDisk Clip Sport Plus MP3-afspiller

Bedst til træning ▪ SanDisk ▪ køb nu

Bedst til træningskrigere - SanDisk Clip Sport Plus MP3-afspiller

SanDisk Clip Sport Plus er vores favoritvalg til træningskrigeren, der gerne vil tage en pause fra sin telefon. Den er sød, farverig, vanvittigt kompakt, vandafvisende og ganske overkommelig.

Funktionerne omfatter en 1,44-tommers farvedisplay, 16 GB hukommelse og en FM-radio. Bluetooth-tilslutning er også med, hvis du vil parre dem med dine trådløse hovedtelefoner.

Clip Sport kan levere op til 20 timers afspilning på en enkelt opladning, hvilket gør den til et godt valg til fitnesscenteret. På trods af den lave pris kommer den med et par høretelefoner i sin detailpakke. MP3-afspilleren fås i sort, rød eller blå og leveres med en 2-årig garanti.

FiiO M5 MP3-afspiller

Det ultrakompakte valg ▪ FiiO ▪ køb nu

Det ultrakompakte valg - FiiO M5 MP3-afspiller

FiiO M5 leverer alt det vigtigste i en umulig lille pakke. M5 vejer kun en smule over en gram og har en lille touchscreen med ultrasmalle rammer. Dens metalhus fås i sort, blå, rød, sølv og titanium.

Du kan styre lydoplevelsen på FiiO M5 via intuitive bevægelser. MP3-afspilleren har ingen indbygget lagerplads, så du skal have et microSD-kort til den. Du kan forvente op til 10,5 timers lydafspilning mellem to batteriopladninger.

Den har Bluetooth-tilslutning, en indbygget stemmeoptager og endda mulighed for at tælle dine skridt. Du kan også bruge produktet som en desktop DAC. Alt i alt er enheden både højteknologisk og elegant.

Apple iPod touch (7. generation) medieafspiller

Mest underholdende ▪ Apple ▪ køb nu

Mest underholdende - Apple iPod touch (7. generation) Medieafspiller

Apples nyeste iPod touch kan meget mere end blot at afspille din MP3-samling. Den er udstyret med den samme A10 Fusion-chip som iPhone 7, en 4″ Retina-touchskærm, et 8 MP-kamera og Apple iOS.

Apple iOS er det, der adskiller iPod touch fra alle konkurrenterne. Teknologigigantens mobilplatform giver dig adgang til et stort udvalg af apps og spil, herunder alle større musik- og videostreaming-tjenester. Med undtagelse af telefonopkald vil medieafspilleren give en iPhone-lignende oplevelse, herunder muligheden for at FaceTime og iMessage med folk.

IPod touch har et standardlydstik, og den leveres sammen med et sæt kablede EarPods. Der er seks farvevarianter (pink, blå, guld, rød, sølv og space grey) og tre lagringsmuligheder at vælge imellem (32, 128 og 256 GB).

Sony Walkman NW-WS413 Sports Wearable MP3-afspiller

Det vandtætte valg ▪ Sony ▪ køb nu

Det vandtætte valg - Sony Walkman NW-WS413 MP3-afspiller til sportstøj, der kan bæres på

Sony NW-WS413-øretelefonerne har en integreret MP3-afspiller med 4 GB lagerplads og et fuldt vandtæt hus, så du kan tage headset-afspilleren med på en svømmetur – selv i saltvand. Trusted Reviews roser også hovedtelefonerne for deres fremragende pasform og funktionelle vandtæthed.

Andre vigtige funktioner ved gadgeten omfatter 12 timers batterilevetid, en praktisk USB-dockingstation til hurtig opladning og overførsel af musik fra en computer, en fremragende pasform og intuitivt placerede betjeningselementer. Der er to farver at vælge imellem: sort og blå.

Sony Walkman NW-ZX507 MP3-afspiller

Bedst under 1.000 kr. ▪ Sony ▪ køb nu

Bedst under 1.000 dollars - Sony Walkman NW-ZX507 MP3-afspiller

Sonys elegante Walkman NW-ZX507 har et standard 3,5-millimeter lydstik samt en balanceret lydudgang til high-end hovedtelefoner. Enheden har naturligvis mulighed for at afspille Hi-Res Audio filer og komprimeret lydindhold med fantastisk kvalitet.

Ligesom den førnævnte Sony NW-A105 Walkman kører NW-ZX507 Android, så du kan få adgang til alle populære streamingtjenester i det øjeblik, du tænder den. Dens 3,6″ HD-touchscreen er praktisk, ikke kun til at gennemse dit musikbibliotek, men også til at skifte mellem forskellige apps, mens du lytter.

Medieafspilleren har en fræset aluminiumsramme, som holder elektrisk støj ude af den akustiske oplevelse. Den understøtter alle større lydformater, herunder tabsfri formater. Den kan streame lyd i høj kvalitet via Wi-Fi og Bluetooth, og den har NFC-kommunikation (Near Field Communication ) til parring af en kompatibel enhed med et enkelt tryk.

Denne luksus MP3-afspiller har 64 GB udvideligt lager, og batteriet kan holde i op til 20 timer mellem opladninger. Den har praktiske lydkontrolknapper på siden samt et USB-C-stik til opladning og dataoverførsel.

Astell&Kern A&Futura SE200 bærbar lydafspiller

Mest luksuriøse ▪ Astell&Kern ▪ køb nu

Mest Lux- Astell&Kern A&Futura SE200 Portable Audio Player

Den funktionsrige Astell & Kern A&futura Series SE200 med mange funktioner er den bedste MP3-afspiller til de mest kræsne audiofile. Den har et cool design, upåklageligt håndværk og evnen til at levere en konstant fremragende lydoplevelse.

Som det kan forventes af et så dyrt produkt, er denne MP3-afspiller fyldt med hardware fra øverste hylde, herunder en hurtig 8-kernet processor, en trio af DAC’er og en kvartet af lydudgange (to balancerede og to ubalancerede). Enheden kan levere op til 14 timers lydafspilning mellem to batteriopladninger.

Afspilleren er udstyret med en 5-tommers touchscreen, 256 GB udvidelig lagerplads, Wi-Fi- og Bluetooth-tilslutning samt et USB-C-stik til opladning og dataoverførsel. Ud over evnen til at afspille alle digitale lydformater derude leveres afspilleren også med adgang til stort set alle musikstreamingtjenester.

Sony Xperia 1 II Android-smartphone

Bedste smartphone til lydafspilning ▪ Sony ▪ køb nu

Den bedste smartphone til lydafspilning - Sony Xperia 1 II Android-smartphone

Hvis du er på udkig efter en ny smartphone, der også er en fantastisk MP3-afspiller, er Sony Xperia 1 II din bedste mulighed. Det er uden sammenligning dagens bedste smartphone med et indbygget lydstik. Ligesom teknologigigantens high-end medieafspillere er den i stand til at levere en fantastisk lydoplevelse med ethvert indhold – fra din MP3-samling og hele vejen til nutidens bedste streamingtjenester.

Sonys smartphone i topklasse kan endda forbedre dine gamle MP3-filer til en højere kvalitet. Telefonen er også kompatibel med Hi-Res Audio afspilning i både kablet og trådløs tilstand samt Sonys helt nye, utroligt medrivende 360 Reality Audio format.

Heldigvis er Xperia 1 II også en fremragende Android-smartphone. Den har en hurtig chip, en fængslende 4K OLED-skærm i 4K, der er den skarpeste i branchen, stereohøjttalere med haptisk feedback og et fantastisk triple-kamera. Den mangler dog 5G-netværksforbindelse. Der findes også en mere kompakt Sony Xperia 5 II med lignende hardware og lydfunktioner.

Sony præsenterede for nylig Xperia 1 III- og Xperia 5 III-smartphones med 5G, opgraderet hardware og (stadig) indbygget lydstik. Indtil de lanceres til sommer, er Xperia 1 II og 5 II dog dine bedste muligheder for at erstatte en MP3-afspiller.